You are here: Home » Chapter 5 » Verse 104 » Translation
Sura 5
Aya 104
104
وَإِذا قيلَ لَهُم تَعالَوا إِلىٰ ما أَنزَلَ اللَّهُ وَإِلَى الرَّسولِ قالوا حَسبُنا ما وَجَدنا عَلَيهِ آباءَنا ۚ أَوَلَو كانَ آباؤُهُم لا يَعلَمونَ شَيئًا وَلا يَهتَدونَ

Hasan Dzilo

И кога ќе им се рече: „Свртете се кон она што го објави Аллах и кон пејгамберот“, велат: „Доволно е тоа што ги најдовме кај предците наши.“ Зарем и тогаш кога нивните предци не знаеја ништо и не упатуваа!?