You are here: Home » Chapter 34 » Verse 15 » Translation
Sura 34
Aya 15
15
لَقَد كانَ لِسَبَإٍ في مَسكَنِهِم آيَةٌ ۖ جَنَّتانِ عَن يَمينٍ وَشِمالٍ ۖ كُلوا مِن رِزقِ رَبِّكُم وَاشكُروا لَهُ ۚ بَلدَةٌ طَيِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفورٌ

Hasan Dzilo

Имаше доказ, секако, во Себе, во живеалиштата нивни: бавчи и од левата и од десната страна. - „Јадете од 'рскот на Господарот ваш и бидете Му благодарни. Е, колку добар предел и Господар Простувач!“