You are here: Home » Chapter 34 » Verse 13 » Translation
Sura 34
Aya 13
13
يَعمَلونَ لَهُ ما يَشاءُ مِن مَحاريبَ وَتَماثيلَ وَجِفانٍ كَالجَوابِ وَقُدورٍ راسِياتٍ ۚ اعمَلوا آلَ داوودَ شُكرًا ۚ وَقَليلٌ مِن عِبادِيَ الشَّكورُ

Hasan Dzilo

Оние за него го работеа она што тој го посакуваше: и храмови, и споменици, и садови како чамци и котли неподвижни. - „Работете, о семејство Давудово, за да бидете благодарни.“ Малкумина од робовите Мои се благодарни!