You are here: Home » Chapter 15 » Verse 26 » Translation
Sura 15
Aya 26
26
وَلَقَد خَلَقنَا الإِنسانَ مِن صَلصالٍ مِن حَمَإٍ مَسنونٍ

Hasan Dzilo

И Ние го создадовме човекот, секако, од глина што се меси, од кал што се тегне.