You are here: Home » Chapter 6 » Verse 10 » Translation
Sura 6
Aya 10
10
وَلَقَدِ استُهزِئَ بِرُسُلٍ مِن قَبلِكَ فَحاقَ بِالَّذينَ سَخِروا مِنهُم ما كانوا بِهِ يَستَهزِئونَ

Hasan Dzilo

И пејгамберите веќе пред тебе беа исмевани. А на оние од нив кои се шегуваа, па, ги обзеде токму она за што се исмеваа.