You are here: Home » Chapter 31 » Verse 21 » Translation
Sura 31
Aya 21
21
وَإِذا قيلَ لَهُمُ اتَّبِعوا ما أَنزَلَ اللَّهُ قالوا بَل نَتَّبِعُ ما وَجَدنا عَلَيهِ آباءَنا ۚ أَوَلَو كانَ الشَّيطانُ يَدعوهُم إِلىٰ عَذابِ السَّعيرِ

Hasan Dzilo

И кога им беше речено: „Следете го она што Аллах го објави!“ Рекоа: „Не, ќе го следиме она што го најдовме кај предците наши.“ И тогаш ли кога Шејтанот ги повикува кон казната џехеннемска?