You are here: Home » Chapter 10 » Verse 18 » Translation
Sura 10
Aya 18
18
وَيَعبُدونَ مِن دونِ اللَّهِ ما لا يَضُرُّهُم وَلا يَنفَعُهُم وَيَقولونَ هٰؤُلاءِ شُفَعاؤُنا عِندَ اللَّهِ ۚ قُل أَتُنَبِّئونَ اللَّهَ بِما لا يَعلَمُ فِي السَّماواتِ وَلا فِي الأَرضِ ۚ سُبحانَهُ وَتَعالىٰ عَمّا يُشرِكونَ

Hasan Dzilo

Обожаваат други покрај Аллах кои не им наштетуваат и кои не им користат, и зборуваат: „Овие се наши посредници кај Аллах.“ Кажи: „На Аллах ли му велите дека не го знае она што е на небесата и на Земјата?“ Нека биде Славен и Возвишен, над она што Му го здружуваат!