You are here: Home » Chapter 10 » Verse 36 » Translation
Sura 10
Aya 36
36
وَما يَتَّبِعُ أَكثَرُهُم إِلّا ظَنًّا ۚ إِنَّ الظَّنَّ لا يُغني مِنَ الحَقِّ شَيئًا ۚ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ بِما يَفعَلونَ

Hasan Dzilo

Мнозинството од нив се поведуваат за сомневање. Сомневањето, навистина, во ништо не и користи на Вистината. Аллах, секако, го знае она што го работат.